Thursday, March 4, 2010

~mOod Yg HiLaNg~

Da lama cik smartie xhapdet blog neh...bukan ape, cik smartie sedang dilanda kemalasan sgt2...tambahan pula keadaan kesihatan cik smartie yg xmengizinkan...chewahhhh...mcm sakit teruk lak....padahal sakit mata jew pon....tp sampai skg xok lg....dah lama gila cik smartie rasa...huk3x...2 la padahnya bila malas mkn ubat n ikot nachat doc....membe baik cik smartie dah bising tanya bila nak hapdet blog neh....maaf ye PUAN FIZA, cik smartie dah gtau alasannya td....hik3x...mcm mana pon rini cik smartie gagahkan juga jari neh menaip....so cik smartie nak pesan pd u oll suma jaga la kesihatan ok....dgn keadaan cuaca yg panas skg neh banyakkan la minum air masak....u oll suma penah dgr kan pepatah ada mengatakan " mencegah itu lebih baek dari merawat"....sekian.....

Monday, February 15, 2010

~HaNg OuT WiT mY bEsH fWeN~

semalam cik smartie happy sgt...u oll nak tau x nape??? coz cik smartie dpt hang out ngn membe baek cik smartie dr skola rendah...namanya PUAN FIZA...erm bila da mention puan kat situ, paham2 je la an yg tuan empunya bdn neh da kawin....so bila da berkahwin neh jarang2 la bole jumpe...g pon fiza neh keja kat k.l. tunggu dia balik kg dulu la baru cik smartie bole jumpe...kebetulan lak smlm kami berstatus bujang wpn sekejap tp cukup la utk kuar borak2 sambil mkn2....he3x...thanks ye fiza coz banje cik smartie mkn..banje mkn pizza hut lg 2...xpe nanti da rezeki cik smartie lak yg banjer ok?mmg kenyang sgt cik smartie smlm...thanks again dear....mkn punye mkn sampai lupe lak nak snap gambo...bila balik 2 cik smartie terus tido dgn nyenyaknya...bgn pg neh baru cik smartie terpikir, byk btl cik smartie mkn smlm....eeeuuuwww...ngerinya...confirm berat cik smartie makin naek...owh tidak...1 kenyataan yg cik smartie xleh nak trima....mana tidaknya, mkn xhingat tp bab nak exercise punye la malas gile....hu3x...sape ada tips nak kongsikan ngn cik smartie supaya leh turunkan berat bdn yg semakin naek mendadak neh......


...

Thursday, February 11, 2010

~SaHaBaT vS KeKaSiH~

andai diberikan pilihan mana satu yg u oll akan pilih antara sahabat yg memahami dan kekasih yg menjadi idaman hati...ahaks...saje je cik smartie pilih tajuk neh...coz cik smartie tau pasti u oll pon penah adapi situasi yg mcm neh kan??? cube u oll pk, dlm sesetengah situasi kita xboleh nak pilih dua2 skali dlm satu masa....maknanya soang akan menang n soang lg akan kalah. pada masa 2 ape u oll akan wat??? pasti u oll terpaksa kecewakan salah sorang dari mereka....pesanan cik smartie wat la keputusan yg bijak...andai kptsn yg u oll ambik 2 terpaksa korbankan percintaan or persahabatan u oll, u oll kena redha n pasrah atas apa yg berlaku...tp cik smartie percaya xda sapa pon yg sanggup kehilangan kedua2nya....maknanya dlm idup kita neh percintaan n persahabatan sama penting.... 2 2 neh saling lengkap melengkapi....jgn la bila dah da kekasih at kita lupa pada sahabat yg sentiasa mendoakan kebahagiaan kita...kita hanya akan cari sahabat kita itu apabila kita dilanda masalah dgn si dia....renung2kan lah!!!

~yG HiLaNg pAsTi BeRgAnTi~

peristiwa neh belaku bln lepas...kiranya ceta ne da suam2 kuku la...tp cik smartie ttp nak kongsi ngn u oll gak...coz geram sangat dgn apa yg berlaku...arap benda neh xkan belaku pd u oll jugak...wak2 2 perasaan neh xtau nak ckp la kan....sedih, geram, marah, kecewa n rasa separuh jiwa neh dah melayang....wat suspen jew an...hu3x...cube teka benda ape yg watkan cik smartie jd emo begini??? benda ape lg yg penting dlm hidup cik smartie kalau x bukan nset...yerp...bg cik smartie nset paling penting...if xda rasa mcm xlengkap ja idup neh...ok la xnak intro panjang sgt, cik smartie nak ceta pa yg belaku....ceta dia mcm neh...bulan lepas nset cik smartie neh rosak...rosaknya xda la teruk pon cuma speaker je prob....then g anta kat kedai yg beli 2...masih dalam waranty lg...cina 2 ckp if nak anta kilang mmg lambat la lepas raya cina baru siap...then dia pulak menawarkan diri utk baiki nset 2 sendiri....dia kata sehari je bole siap...so cik smartie pon bersetuju la....

3 hari selepas tu, cik smartie g la kedai dia...dia ckp nset cik smartie 2 xleh nak siap coz masuk air...aaiiikkkk....heran bin ajaib...mcm mana nset cik smartie leh masuk air plak...sedangkan sblm ne ok jew..then dia ckp mcm2 rosak la....cik smartie pon balik ngn perasaan hampa...gtau ngn membe 1 opis, dia ckp better g ambik balik nset 2 n anta kedai lain plak. pas2 pegi lg ptg 2 nak ambik nset, dia ckp ngah repair nak pasang komponen lambat sok baru leh ambik. esoknya bila da ambik dia ckp jgn on lg nset 2...ok ngat da setel la...g anta kat kedai yg membe kenal...skali dia on...Ya Allah...dup..dap...dup..dap...screen nset cik smartie pecah....mcm retak seribu....u oll leh bayangkan x perasaan cik smartie dikala 2...chewahhh...ayat x blh blah...hancur luluh at cik smartie tgk nset 2....

pas2 oang 2 check lg...rupe2ny nset cik smartie dah betukar wajah...bukan mcm dulu lg...keypad dah lain, nset abes kemek2 kat belakang 2....ape oang 2 wat kat nset cik smartie neh??? waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........rasa airmata neh nak jatuh jew....dlm at dah sumpah seranah cina 2....then oang 2 suh cik smartie g mintak ganti rugi kat cina 2....so cik smartie g lg kedai dia...tgk muka dia ngn pekerja2 yg pangai mcm tuttt 2, rasa mcm nak bg penampar jew....terus gtau dia apa yg berlaku...kecoh gak la ptg 2...suma customer dlm kedai 2 da lari...hik3x...bukan salah cik smartie tau...

nasib baek la ada abg sedara cik smartie neh...dia la yg pegi setel kan suma ini...ikot at yg geram neh, rasa da malas nak ngadap kedai 2 lg...then akhirnya nset 2 da xdpt diselamatkan lg...dia suh tukar ambik nset baru...so dgn berat at cik smartie tukar la ambik nset lain...wpn ada yg baru, tp at cik smartie ttp pada yg lama...coz nset 2 ada sentimental value. Yg sedey nya riwayat nset cik smartie 2 xsampai 1 taun pon...cian kat dia...banyak berjasa kat cik smartie...mcm mana pon cik smartie kena tima kenyataan n hargai apa yg cik smartie ada skg neh....betul x u oll???

~Mr. TeD n MiSs BeAr~



*NE LA MR TED NGN MISS BEAR...CUTE X*

tgk tajuk entry x neh mesti u oll da bole agak an....ape yg cik smartie maksud kan....ye la sah2 gamba terpampang kat atas 2..1 lg kegilaan cik smartie ialah teddy bear...ahaks...gila klaka...dah besar panjang pon pangai mcm budak2...dari dulu lg mmg obses sangat ngn benda alah neh...dah nama pon pompuan an...sape yg xsuke tgk benda yg cute miut neh...btl x u oll...ok la...sebenarnya cik smartie suke jadikan teddy bear neh sbg teman tdo...kira2 bear neh mcm peganti bantal busuk la gitu....if xda ja mmg susah nak tdo....adei cube u oll bayangkan nanti bila cik smartie da kawin, n mr. right cik smartie 2 plak mmg alah ngn benda neh...mcm mana la kan??? mesti gaduh je bila nak tdo...hak3x...da merapu lak cik smartie neh...suka pk menda yg bukan2x...2 la dia teman tido cik smartie n jugak teman cik smartie dikala sunyi n sedih....











Wednesday, February 10, 2010

~sAnG pEcInTa NoVeL~

erm arini cik smartie nak berkongsi hobi diwak2 lapang dgn u oll....eh silap2...bukan diwak2 lapang jew tp xkira wak2...hobi cik smartie dr sekola menengah sampai la skg neh suke sgt membaca novel...hik3x...ntah napa pantang jew jumpe novel mesti at neh melonjak suka nak beli...sama da novel 2 besh or x, cik smartie xpeduli, yg penting beli dulu....bila da beli paham2 je la an...berkurung dlm bilik utk bace novel 2...sampai terlupe mkn n mandi...yarkkk...mesti u oll ngat cik smartie ne pemalas an... perhatian yer mood malas hanya akan melanda bila ada novel di dpn mata....hak3x...arap maklum.....uish skg neh anak dara lg ok la...tp nanti bila da kawin....sape nak bertanggungjwb??? adei....kena la cari mr. right yg memahami kan....owh....suda2...da kuar dr tajuk entry neh....cik smartie skg neh tgh mengumpul novel keluaran alaf 21...so pada u oll yg ada hobi sama ngn cik smartie neh meh la kita kongsi sama2 k....ahaks gamba kat atas 2 antara novel yg telah menjadi koleksi cik smartie...xda la manyak sangat pon mcm kat library 2 an...

Monday, February 8, 2010

~JaTuH CiNtA dGn WaRnA PuTiH~



PUTIH ITU SNOW WHITE...NGEEE

hehehe...ntah napa skg neh cik smartie suka sangat wana putih....nak beli ape pon mesti cari wana putih...dulu cik smartie xla obses sangat ngn wana putih neh...wana putih neh akan jatuh ntah no bape cik smartie akan pilih if nak beli sesuatu....yg pasti wana kesukaan cik smartie ialah pink, purple n brown. tp kali neh cik smartie mmg da jatuh cinta ngn wana putih.. ape la demam yg melanda cik smartie neh kan....huk3x....setakat skg neh dah 2 benda yg cik smartie beli tau....ne la dia kasut ngn handbag...cantik x??? so ape pendapat u oll ngn wana baru kesukaan cik smartie neh???